Берое Стара Загора официално има нов собственик, обявиха от футболния

...
 Берое Стара Загора официално има нов собственик, обявиха от футболния
Коментари Харесай

Берое с нов собственик, кой ще издържа отбора

  " Берое " Стара Загора публично има нов притежател, оповестиха от футболния клуб.

" Днес, 25 февруари 2022г., бе подписан контракт за смяната на собствеността на ПФК „ Берое “, съгласно който досегашният притежател на футболния клуб – „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ ЕАД трансферира 100% от акциите на „ ПФК Берое – Стара Загора “ ЕАД на Сдружение с нестопанска цел „ Сдружение за поддръжка на футбола – Берое “., се споделя в известието.

Сдружението бе учредено и вписано предишния месец, откакто стана ясно, че след Нова година тецът няма да продължи да устоя тима. В него влизат последователи на клуба, общественици, бизнесмени и други, а задачата е се откри резистентен модел на финансиране и парите да не идват единствено от един източник

„ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ ЕАД закупи собствеността върху акциите на „ ПФК Берое – Стара Загора “ ЕАД през есента на 2011г. в сложен за клуба от финансова позиция миг.

От момента на придобиване едноличният притежател на капитала целеустремено влагаше в възстановяване на спортно-материалната база, като обилни по мярка и качество вложения бяха направени на стадион „ Берое “, в резултат на които стадионът получи лиценз за европейските клубни шампионати ", се споделя в известието на тима.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР